معماری
سرخط خبرها

فواید کود ورمی کمپوست

فواید کود ورمی کمپوست برای کشاورزان و باغداران و گل فروش ها

کود ورمی کمپوست درخاک زمین های کشاورزی ، گلخانه های وسیع و کوچک ، باغچه های خانگی و در هر زمینی که به عنوان بستر رشد گیاه و محصولی باشد به کار میرود و مواد غذایی ارزشمند را با سرعت بالایی به گیاهان می رساند. کود ورمی برای درختان میوه ، انواع سبزیجات ، بوته های میوه مانند بوته توت فرنگی و انواع گلها ، گیاهان دارویی و سایر محصولات استفاده می شود. ورمی کمپوست به عنوان یک کود گیاهی در زمان آبیاری مواد معدنی را برای تغذیه گیاهان تصفیه می نماید. تاثیر استفاده از این کود گیاهی برروی محصولات مختلف بسیار سریعتر از دیگر کودها قابل مشاهده است. گیاهان به سرعت رشد کرده و دارای مقاومت بیشتری در برابر     آفت ها و مواد مضر در خاک می شوند و باعث می شود آفت ها و بیماریهای مضر ، باغها و محصولات را از بین نبرند.

تاثیر ورمی کمپوست برروی چمن

1-    راهی مناسب و ایده آل برای کاهش هزینه ها

2-  فاقد هرگونه عوارض جانبی برای انسان و یا حیوانات و جانوران

3-  باعث ضخیم تر شدن و سبز تر شدن چمن می شود

4-   فاقد مواد شیمیایی که باعث سوزاندن زمین و آسیب رساندن به محیط زیست می شود

5-  کودهای ارگانیک در مدت زمان طولانی تری تجزیه می شوند به همین دلیل مدت بیشتری در خاک باقی می مانند.

6-  باعث افزایش در رشد گیاه بوسیله مواد مغذی مفید مورد نیاز

تاثیر ورمی کمپوست بر رشد گیاه فلفل

افزایش در جوانه زنی و گل دهی گیاه

D     افزایش در رشد ارتفاع محصول

D     بهبود در ساختار فیزیکی محصول

D     افزایش جمعیت میکروارگانیسم های مفید

D     افزایش پتانسیل های سودمند رشد گیاه

D     افزایش در بازدهی محصول

تاثیر ورمی کمپوست برروی گوجه فرنگی و خیار

100% رشد در بذر گوجه فرنگی وافزایش در رشد میکروارگانیسم های مفید

افزایش درغلظت کلروفیل     ( ماده سبز گیاهی)

افزایش در :  رویش شاخه – جوانه زنی – جوانه زنی برگها – بازدهی محصول – زیبایی ظاهر و طعم و مزه

تغییرات در بازدهی محصول

بازدهی کلی محصول

( به کیلوگرم)

تعداد نوک شکوفه های گیاهان پوسیده

تعداد برگهای کاشت

میزان مصرف ورمی کمپوست در هر هکتار         ( تن)

92/1

75/3

66/77

0

52/2

50/1

00/87

5

83/2

75/0

00/92

10

26/3

50/0

00/94

15

تاثیر کاربرد ورمی کمپوست بر غلظت عناصر مغذی در رویش شاخه ها

Mn((ppm

منگنز

‍Cu((ppm

مس

Zn((ppm

روی

Fe((ppm

آهن

K

پتاس(%)

میزان مصرف ورمی کمپوست در هر هکتار( تن)

87.25

14.86

66.66

131.50

1.9133

0

100.95

17.96

71.63

146.36

2.3000

5

105.08

20.55

78.66

163.00

2.8668

10

106.25

22.55

90.33

174.00

3.3164

15

تاثیر ورمی کمپوست برروی محصول برنج

 افزایش در میزان مواد مغذی در گیاه

    افزایش در میزان کیفیت محصول برنج

Π    6/5 % افزایش در غلظت پروتئین جوانه زنی

Π    8/7% افزایش در غلظت نشاسته جوانه زنی

Π    9/7% افزایش در رشد بازدهی محصول برنج

    افزایش در خواص بیولوژیکی خاک و پارامترهای رشدی محصول

تاثیره ورمی کمپوست برروی گل همیشه بهار کود ورمی کمپوست در دانشگاه می سی سی پی سال 1997 به عنوان واسطه ای مهم در رشد گلها و سایر محصولات زراعی محسوب و برای نمونه بر روی گل همیشه بهار مورد آزمایشات مختلف قرار گرفت. نتایج آزمایشات نشان داد که کود ورمی در مقایسه با کودهای دیگر مانند خاک و پیت و کودهای شیمیایی، شاخصه رشد گیاهان و گلها را به صورت چشمگیری افزایش داده است و همچنین باعث افزایش ضخامت ساقه ، بالا بردن رشد ریشه، افزایش وزن خشک محصول و بالا بردن میزان گل دهی در تعداد گلهای کاشته شده می شود. تحقیقات نشان داده است که مخلوط کود ورمی کمپوست با کود گیاهی خاک و پیت در مقایسه با استفاده کود ورمی به تنهایی عملکرد بهتری در پارامترهای رشد  در گیاهان داشته است.

منبع : Mississippi state University

همچنین ببینید

حمید کوثری - کارگاه آموزشی تکنیک های تقویت حافظه

حمید کوثری – کارگاه آموزشی تکنیک های تقویت حافظه

کارگاه آموزشی تکنیک های تقویت حافظه مدرس دوره: حمید کوثری ( روان شناس و پژوهشگر …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

قالب وردپرس