معماری
سرخط خبرها

ترکیب روش سبدی با روش پشته ای برای پایین آوردن تلفات کرم ها

ترکیب روش سبدی با روش پشته ای برای پایین آوردن تلفات کرم ها
یکی از روش هایی که برای جدا کردن کرم از داخل سبدهای آماده سرندخیلی مفیده و باعث کمتر شدن تلفات کرم می شود استفاده از روش پشته ای هست.
ورمی کمپوستی
طریقه کار :
به عرض 25 الی 35 و ارتفاع 10 الی 15سانتی متر و طول دلخواه بر روی زمین کود شستشو شده بریزید,سپس سبدهایی را که برای سرند آماده شده روی غذای تازه بریزید بعد از 2 الی 7 روز کرم ها برای تغذیه پایین خواهند رفت(بستگی به بستر غذا و رطوبت و شرایط محیط)با پایین رفتن کرم ها شروع به برداشت ورمی کمپوست از لایه های بالایی کنید این فرایند را تا آنجا ادامه دهید که به کود تازه برسد.


چند نکته:
کرمها در دمای 5 تا 48 درجه سانتیگراد قادر به زندگی هستند. اما سرعت تولید و تبدیل ضایعات به کرم پوسال (ورمی‌کمپوست) در دمای 20 تا 30 درجه سانتیگراد بهتر انجام می‌پذیرد. برای ایزینیا فوتیدا مناسب‌ترین محدوده دما بین 15 تا 25 درجه سانتیگراد است. با ایجاد سایه‌بان می‌توان دمای تل کرم پوسال (ورمی‌کمپوست) را بطور آشکاری کاهش داد. توجه به این نکته مهم است که در صورت وجود رطوبت کافی در درون بسترهایی که زیر سایبان است دمای میانگین بستر در همه جای آن بین 5 تا 10 درجه پایین‌تر از هوای اطراف آن خواهد بود که در پاره‌ای اوقات باید بسیار به این مسئله توجه شود.
سرند یکی از دستگاه هایی است که بعد از  تولید ورمی کمپوست استفاده می شود و انواع آن عبارتست از :

رفت و برگشتی, ویبراتوری و سرند دوار
سرندی که بصورت رفت و برگشت در طول
عمل می کند( الک مانند بوده) کارایی بهتری دارد
نکته مهم:کود مرغی تازه به علت میزان زیاد اوره برای کرمها سمی است و باید بعد از پوسانیدن و شستشو با سایر مواد مخلوط گردد تاقابل استفاده شود.
نکته :اگر برای راه اندازی فارم کرم می خواهید بهتر است کرم را همراه با مواد غذایی بستر قبلی خریداری کرده و به صورت راندوم و تعدادی خریداری کرده مثلا اگر کرم ها در وضعیت بالغ و خوب بستر باشند و درشت باشند چیزی حدود یک گرم وزن دارند(شرایط باید خیلی مساعد باشد) پس مثلا اگر در یک سبد هزار دانه کرم باشد یک کیلو محسوب میشود و اگر کرم ریز باشد حدود دو هزار تا(بیشتر یا کمتر)یک کیلو می باشد پس باید به این مساله دقت شود.

همچنین ببینید

حمید کوثری - کارگاه آموزشی تکنیک های تقویت حافظه

حمید کوثری – کارگاه آموزشی تکنیک های تقویت حافظه

کارگاه آموزشی تکنیک های تقویت حافظه مدرس دوره: حمید کوثری ( روان شناس و پژوهشگر …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

قالب وردپرس